Σάββατο 21 Απριλίου 2012

«Πρέπει να τελειώνουμε με το λαϊκισμό των υποσχέσεων»

Λεωνίδας Φιλιππόπουλος

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ

1. Δεν έχω την αίσθηση του αποδιοπομπαίου τράγου. Άλλωστε, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχουμε φθάσει. Είναι κρίμα κάποιοι να προβαίνουν σε ακραίες αποδοκιμασίες στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Είναι μια αποκρουστική φασιστική αντίληψη η ισοπέδωση των πάντων. Υπάρχουν ατομικές ευθύνες. Ιδιαίτερα σήμερα που η ανανέωση των ψηφοδελτίων φθάνει στους μισούς υποψηφίους, δε βλέπω γιατί οι νέοι υποψήφιοι έχουν ευθύνη. Μάλλον διακατέχονται από την αίσθηση της προσφοράς. Και είναι ευγενική η φιλοδοξία να προσφέρουν, ώστε να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και να χαραχθεί μια καινούργια και πιο σύγχρονη πορεία για τη χώρα. Τουλάχιστον, αυτή είναι η δική μου φιλοδοξία.
2. Μακάρι να ήταν το ρουσφέτι η μόνη αιτία που απωλέσαμε τον παράδεισο της αξιοκρατίας. Όμως, αν θέλεις να ξαναστρώσεις το δρόμο προς τον παράδεισο, υποχρεούσαι να αποτάξεις το ρουσφέτι. Πρέπει συνολικά να αλλάξει όλη η παλαιοκομματική νοοτροπία. Κυρίως θα πρέπει να αλλάξει η αντίληψη ότι το βουλευτικό λειτούργημα είναι επάγγελμα και μας εξασφαλίζει το μέλλον. Το ψηφίστε με για να μη μείνω άνεργος, πρέπει να τελειώνει. Όπως πρέπει και να τελειώνουμε και με το λαϊκισμό των υποσχέσεων. Πρέπει όλοι να σταθούμε στρατιώτες στη γραμμή, για να σηκώσουμε και πάλι τον Ήλιο της ανάπτυξης και της εθνικής αξιοπρέπειας πάνω από την Ελλάδα.
3. Αγαπώ την πατρίδα μου, τη Μεσσηνία, και ασπάζομαι ότι η Μεσσηνία είναι ευλογημένος τόπος. Όμως, για να συμβάλεις στην ανάπτυξη, πρέπει από την κεντρική κυβέρνηση να έχει βγει ένα συνολικό πρόγραμμα και να ερευνήσεις ποια από τα πλεονεκτήματα, και είναι πολλά αυτά, της Μεσσηνίας χωράνε. Από εκεί και πέρα, είτε στην αντιπολίτευση είτε, καλύτερα, στην κυβέρνηση, θα έχεις τη δυνατότητα να βοηθήσεις στην υλοποίησή τους. Όμως, εδώ έρχεται η δική μου φιλοσοφία, που δε θέλω ψηφοφόρους πελάτες, αλλά ψηφοφόρους συνεργάτες. Θέλει συνεργασία, για να βρεις τα πλεονεκτήματα και να τα αξιοποιήσεις. Εύκολα μπορείς να αναφέρεις τη γεωργία. Αλλά χρειάζεται συνεχής συνεργασία να πείσεις τον αγρότη για νέες καλλιέργειες, για καθετοποίηση της παραγωγής. Πρέπει να τον πείσεις για τα πλεονεκτήματα, αλλά και να σε πείσει ότι έχει τη θέληση να τα υλοποιήσει και όχι να εκμεταλλευτεί χωρίς αποτελεσματικό έργο, άλλη μια φορά, τις όποιες χορηγίες και επιδοτήσεις. Χρειάζεται και από το λαό αλλαγή νοοτροπίας.
4. Όλα τα προβλήματα είναι μείζονα, δεν υπάρχουν μικρά. Από την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ακρίβειας μέχρι τη μάστιγα της εποχής μας, τα ναρκωτικά, από έναν άνεργο που ψάχνει για δουλειά μέχρι τον επιχειρηματία που αγωνιά να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του. Εδώ, όμως, δε φθάνει μόνον η κοινοβουλευτική δράση. Χρειάζονται ευρύτερες συνεργασίες πολιτικών, τοπικών αρχόντων, φορέων και ατόμων. Τον τελειότερο νόμο να ψηφίσει το Κοινοβούλιο, αν αυτόν δεν τον ασπαστεί όλη η άλλη κοινωνία και δε συνεργαστεί στην εφαρμογή του, θα παραμείνει ένα γραμμένο κείμενο σε ένα χαρτί και τίποτα παραπάνω. Μέχρι πρότινος ήμουν πρόεδρος σε έναν οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες. Αν δε βρίσκονταν οι εκπαιδευτικοί που θα μας έδιναν βήμα για την πρόληψη και την ενημέρωση, αν δε συνεργαζόταν ο ίδιος ο εξαρτημένος και η οικογένειά του, το αποτέλεσμα θα ήταν μηδαμινό. Η πρώτη και κύρια υποχρέωσή μας, ως πολιτικοί, είναι να εμφυσήσουμε αυτή την ανάγκη συνεργασίας. Πρέπει, ως πολιτικοί, να πάψουμε να βγαίνουμε στα κεραμίδια και να φωνάζουμε ότι χάρη στις προσπάθειές μας έγινε το ένα ή το άλλο. Κάτω και πριν από εμάς υπάρχουν όσοι εμπνεύστηκαν και πρότειναν το έργο, υπάρχουν αυτοί που ασπάστηκαν την αναγκαιότητά του και αγωνίστηκαν στους δρόμους. Πρέπει να πάψει η ανάρμοστη καπηλεία και εγώ κάπηλος δεν υπήρξα.


http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=36335&Itemid=32

Δεν υπάρχουν σχόλια: